Koláčkova galerie - www.KOLAS.cz

Návštěvní kniha / Guestbook 2004 - 2005

roháč užovka křísek rozrazil ohniváček

nejnovější příspěvky / latest comments

Juraj Macko -12.12.05
Skvelé stránky na ktoré sa určite vrátim! Pozývam i na svoj web www.photo-base.biz

I já se budu vracet. Díky...

Martin Franek - 02.12.05
Nádhera! Krásné a zajímavé fotky. Nejvíce jsem uvítal pojmenování, protože v atlasech jsem toho moc nenašel. Díky. Již tři roky také fotím motýly digitálem KODAK EASYSHARE 4330. Nejvíc motýlů ( cca 20) se mi povede nafotit každé léto na Šumavě.

Šumavu znám mnohem lépe v zimě, motýly jsem tam proháněl jen jednou, v okolí Modravy. Držím palce, kolego.

L.Cupal -26.11.05
Technicky výborné a pěkné fotografie které vezmou za srdíčko... navíc dobře a přehledně udělané stránky...

Co dodat. Děkuji.

Radek - 16.11.05
Zdravím, nejsem znalec motýlů a tak mi dlouho trvalo , než jsem našel jméno a vyobrazení toho, který mi létá sosat na balkonové muškáty - je to Macroglossum_stellatarum. Když jsem se díval na mapku výskytu, chybí tam červená tečka pro Plzeň-Lochotín,kde ho pozoruji již několik let.

Tečky ukazují místa, kde vznikly fotografie. Areál rozšíření druhů je často mnohem rozsáhlejší. Dlouhozobka je dobrý letec na dlouhé vzdálenosti, na muškáty chodí i v Praze.

Pavel - 09.11.05
Opravdu není co dodat. Neměl by jste chuť někdy se vypravit za motýly i na ČM Vysočinu, třeba na Větrné Jeníkovsko k Humpolci nebo do údolí Jihlavy kolem Bítovčic?
díky P.

Chuť by byla, s časem je to horší :( Údolí Jihlavy znám pod Mohelnem.

Josef Mareš - 22.10.05
Děkuji za pěkné fotografie. Uvítal bych a nejen mne, ale i ostatní další foto třeba z Českého ráje a okolí, protože i tam je hodně zajímavých námětů ( hrad Trosky, Prachovské skály atd. ) Díky.

V Českém ráji je hezky, zatím jsem tam vyrážel jen bez foťáku, ale kdo ví, třeba někdy...

s. Kateřina - 13.10.05
Díky za zprostředkování dalších výprav za motýly, brouky i květinami. Těšila jsem se na ně. Přeji hodně dobra a krásy. S. K.

Děkuji, Vaše vzkazy mne vždy potěší.

Lenka Macháčková - 09.10.05
Ahoj!Byla bych hrozně vděčná,kdybyste mi někdo poslal nějaké informace o čeledi LIŠAJOVITÝCH!! Předem dobré duši děkuji.L.M.

Zkusím něco poslat, ale expert nejsem.

MPosp - 06.10.05
Ahoj Marku, nakouk jsem, zda máš ve sbírce Apatura ilia ;o) ... a zas Tě musím po roce pochválit, stránky jsou moc pěkně ergonomicky připravené a co do obsahu parádní! Dobrá práce!!
A když tu vidím pochvaly od Pavla Krásenského či Jardy Tichého, být Tebou dmul bych se pýchou ... :o)

Však se dmu, skoro pukám :))

Dana Šafránková - 26.09.05
Je to něco co mi ještě scházelo v mých oblíbených položkách, mám motýli moc ráda a jsem ráda, že jsem konešně našla jméno motýla , kterého na zahrádce často pozoruji a jehož jméno jsem neznala.Jedná se o Dlouhozobka svízelová. Moc hezké stránky a ráda se zase podívám.
Zdeněk Procházka - 19.08.05
To jsou stránky,které se mi velmi líbily a rád se k nim zase vrátím.
Karel - 16.08.05
Udělal jste mi radost Vašimi snímky pestrokřídlece podražcového z letošního roku. Jistou dobu se snažím potkat tohoto, "díky člověku" vzácného motýla v Podyjí ale dosud mám smůlu. Přesto zde ještě žije, což mi dává nádherný pocit. Myslím, že by se v oblasti měl více rozšířit podražec, coby jeho hostitelská rostlina.
Eva - 11.08.05
Díky za krásné stránky.Škoda jen, že není odkaz na odkoupení některých motýlů nebo kukel.Hledám všude možně, ale nemůžu najít žádné nabídky. Přeji hodně štěstí v dalších zážitcích. Foťte dál, je to super
MaFre - 10.07.05
Díky za nádherný web. Konečně jsem se dozvěděla, jak se jmenuje překrásný tvoreček, kterého jsem poprvé viděla asi před 6 lety. Dlouhozubka svízelová. Díky :)
ivan - 09.07.05
Díky, jsou to krásné stránky a mnoho nádherných fotografií!
sestra Kateřina - 01.07.05
Díky za další krásná i poučná putování po našich i nejmenších krásách. Vaše stránky mi pomáhají citlivěji vnímat přírodu (tu nejmenší). Díky. Přeji krásné prázniny :-) a vše dobré. S. Kateřina
Jim Connell - 29.06.05
Nice site. Your Pentophera morio identification is correct, male. You can remove your question mark (?)!!
Cheers Jim
Milan D. - 16.06.05
Moc příjemné fotografie z přírody, jen tak dál :-) http://milan-dvorak.net
Karel - 16.06.05
Občas něco vyfotím spíše krajinu, ale ta preciznost Vašich stránek to je fakt moc dobrý. Našel jste si svůj
svět, tak hodně dalších pěkných zážitků.
lucka - 12.06.05
je to tu supeeeeeer skvělé
Veronika - 03.06.05
úžasné!!!!!To je ohromné a moc moc fandím a chválím...hledala jsem a hledám jednu podivnou housenku,kterou jsem potkala...Mnoho úspěchů do budoucna přeji s pozdravem Veronika
Jan Moravec -01.06.05
Koukám na novinky, zase perfektní práce! Obzvlášť obdivuju seriál o svižnících. Jak se vůbec může někomu podařit dostat se k nim s foťákem a ještě je stihnout vyfotit? Nejsou to atrapy z umělé hmoty? ;-)
Kateřina Stehlíková - 30.05.05
Mám problém,potřebovala bych poradit...Doma se mi zacaly líhnout můry,podle obrázku je to možná jetelovka hnědá,má rozpětí asi 1,5cm a jsou všude...Zvenku to tam létat nemůže,mám tu čest jich mít každý večer a ráno tak 20 v ložnici,nevím kde se líhnou a jak se jich zbavit,je to velice nepříjemné...Poradíte mi? Děkuji Kateřina S.
čurt - 27.05.05
Hydria prunivorata - co to je za motejla? díky
jinak stránky pohoda a moc práce, chce to výdrž
Daphne - 20.05.05
krásně udělané.... zaujala mě ta mapa, kliknu na motyla a pag se mi zobrazi, gde se f ČR wyskytuje... super to mash
Tristan - 19.05.05
I really enjoyed the photos and also the web design, a very nice lepidoptera site. The English name of Tyta luctosa is the Four-spotted (very rare in UK)
All the bsst
Tristan
Alena Beaupere - 19.05.05
Krásná a poučná fotogalerie, člověk se diví, že tolik druhů v přírodě existuje . Náš život je opravdu hektický, abychom si mohli všímat tak prostých krás kolem sebe. Opravdu mravenčí práce. Bravo!
vlaďka - 09.05.05
Obrázky jsou moc hezké, člověk se nestačí divit, jak je ta příroda krásná. Začínám se letos poprvé učit s foťákem a asi před měsícem se mi povedlo vyfotit snad "žabí vajíčka". Nevím co to je a nepovedlo se mi najít název. Mhla bych fotku poslat k posouzení, jestli to nebude příliš obtěžovat? Děkuji a přeji mnoho
pěkných snímků.
maxima gali - 04.05.05
Vežmi pekné obrázky, myslím, že je za touto stránkou veža tvorčej práce, jak s fotoaparátom v ruke, tak i s rozvrhnutím stránky aj s jej odbornou prezentáciou.
Kybernet - 04.05.05
Vcera jsem nasel ve skleniku motyla, ktereho jsem jeste nikdy nevidel. Povedlo se mi ho vyfotit a porovnanim obrazku jsem zjistil, ze jde o otakarka ovocneho. Diky za takove pekne stranky
Šárka - 27.04.05
Velice se mi líbí vaše stránky, včera se mi podařilo vyfotit cosi co neumím pojmenovat a nenašla jsem v atlase ani u vás je možné vám foto zaslat k posouzení. Děkuji a přeji příjemný den.
sestra Kateřina - 21.04.05
Díky za možnost podívat se do přírody ve formě procházek. Díky za ochotu sdílet se o "krásu". Moc si cením i "odborného výkladu". Vždycky jsem si přála naučit se poznávat rostliny i živočichy, ale ne vždy byla příležitost nebo čas. Teď využívám čas učitelského dozoru v počítačové učebně, kde jsem si Vaši adresu dala mezi oblíbené. Jsem ráda, že Vám mohu touto formou poděkovat. Těším se na nové "výpravy za poznáním". Přeji Vám vše dobré. sestra Kateřina
Riki - 19.04.05
opravdu pohlazení pro oko
martina a kámoška - 04.04.05
Hezké obrázky ,ale je jich málo!Motýli nepotřebujeme a jinou havět_také ne!
Jana - 31.03.05
Ahoj,jsou to moc krásné fotky. Obdivuji, jak dokážeš takhle motýly vyfotit. Já se o to pokouším a vždycky mě uletí. Jsou to moc krásné fotky. Hned si je přikládám do oblíbených.
Měj se, už se těším na další fotečky.
Jana
Jarda Tichy - 22.03.05
Opravdu pekne udelane stranky, hezke fotky, klobouk dolu!
Pavel Krásenský - 19.02.05
Ahoj, rád bych se přidal k pochvalným komentářům. Opravdu velmi povedené stránky se spoustou velmi dobrých fotografií. Věřím, že budou nadále přibývat nové a nové, a že třeba využiji Tvých znalostí při určení některých těžších druhů. Pošlu Ti mailem fotku, kde bych Tě poprosil o určení zda jde o modráska bahenního...jistě víš, že patří mezi druhy z NATURA2000 a tak jej potřebuji potvrdit, nebo vyvrátit..
Měj se moc fajn a jen tak dál. Ahoj Pavel
Sue - 18.02.05
Ahoj, naozaj krásne zábery tu uchovávaš. Nech sa ti aj nadalej darí.
ps: vdaka za návstevu mojho webu!
Miroslav Vomáčka - VOMI - 01.02.05
Je úžasné vidět co krásy poletuje mezi motýly. Máš můj velký obdiv, že jsi dokázal tolik jedinců vypátrat a pro nás "sedavé" vyfotit.
Sám tyto zvířátka rád kreslím, bohužel jen ty co mi cvrnkou do nosu ;-)))))))))
Gratuluji k tak velké galerii!!!
buryzon - 30.01.05
dobré...super...fajne jako prase
Hana Šárová - 07.01.05
Marku - máš můj obdiv, Tvé stránky nejsou pohou výstavou úlovků, pro které jsi připravil důstojný přístav, líbí se mi, že má průvodné komentáře a tak má divák šanci si společně s Tebou užít výlety a fotolovy. Přeji moc dobré světlo a při lovu hmyzu a motýlů Tě budu mít na paměti, to mi věř :o), ahoj Hanka/Wik
Katka Bendová - Zviřátko - 06.01.05
Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nenapadá mě nic jiného než to, co je napsáno ve všech záznamech pode mnou - krásné fotky, dobře udělané stránky, zkrátka příjemné pokoukání.
Jan Moravec - 03.01.05
S velikým potěšením (a přiznám se: i s jistou závistí) se toulám mezi Vašimi motýli a jinou drobnou havětí. Makro je taky moje touha. Velice oceňuju systematičnost stránek: nejde jen o to, ukázat obrázek, ale taky pomoci návštěvníkovi, aby si ho zařadil (případně mohl v přírodě vidět na vlastní oči).
Tak přeju hodně slunce, dobře spolupracující "modely" a vůbec, ať se daří!!
Honza
www.etf.cuni.cz/~moravec/fotky
Vršinská Blanka - netinka - 20.12.04
Bezva stránky, fotografie nádherné. Přeji krásné svátky a v novém roce zdraví, štěstí a mnoho dalších pěkných snímků.
Chris Jonko - 02.12.04
Good job - fantastic pictures and design.
Best wishes from Poland :-D
Pavel - 23.11.04
Dobrý den. Super stránky a nádherné fotografie!!!
Přijdu se zase podívat.
Pavel - www.myslivost.wz.cz
MPosp - 20.10.04
Pěkné stránky, prima fotky, těším se na další :o)
Držím palce a přeji Dobré světlo!!
Martin Pospíšil

nejnovější příspěvky / latest comments

www.KOLAS.cz
Koláčkova galerie fotografií
Toulky českou přírodou
Koláčkova galerie motýlů